Oldalak

2012. május 13., vasárnap

Vadász és zsákmánya (Hunter and his prey)

2012. április

Munkába igyekeztem kocsival, amikor a szemem sarkából az út mellett egy zsákmányát tépő ragadozót vettem észre. Mivel nálam volt a fényképezőgép, úgy gondoltam teszek egy próbát. A legközelebbi alkalmas helyen megfordultam, előkészítettem a masinát, majd visszagurultam a madárhoz. Szerencsémre elég széles volt a padka, így a forgalom zavarása nélkül meg tudtam állni. Most már láttam, hogy egy hím barna rétihéjáról van szó, mely egy fácántyúkot kopasztott. Gyorsan készítettem néhány képet a kocsiban ülve, de úgy látszik mégis gyanút fogott a rétihéja, mert kissé méltatlankodva felrepült és vagy száz méterrel távolabb leült a szántásra. Hogy ne zavarjam meg túlzottan a madarat sürgősen távoztam, így reményeim szerint a rétihéja mielőbb folytathatta megkezdett reggelijét.


Barna rétihéja (Circus aeruginosus)
Barna rétihéja (Circus aeruginosus)
Western Marsh Harrier | Rohrweihe
○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●

I drove to work, when I saw beside the road a bird of prey that something was eating. I had my photo gear with me, so I turned back to take some pictures. The bird - a Marsh Harrier - plucking a pheasant. I could take some pictures of him from the car before he flew off and sat a little further into the field. I hope I did not bother him too much, so I moved away quickly, that the Harrier can resume their breakfast as soon as possible.

2 megjegyzés:

  1. Szerencséd volt és ügyesen ki is használtad a kínálkozó alkalmat. Úgy látszik ezek a ragadozók nem hagyják ott olyan könnyen a zsákmányt.

    VálaszTörlés
  2. Valóban szerencsém volt, egyrészt, hogy menet közben észrevettem, másrészt, hogy megvárt a madár :)

    Kaptam néhány visszajelzést, hogy a mostani ragadozó ellenes hangulatban - amikor sorra történnek a különféle mérgezési esetek - nem igazán szerencsés egy ilyen kép bemutatása, de úgy vélem, hogy az a "veszteség", melyet a ragadozó madarak okoznak azzal, hogy néha elejtenek egy beteg vagy legyengült fácánt vagy nyulat, igazán elviselhető mértékű, hiszen nekik is meg kell élniük valamiből, ráadásul ezáltal tulajdonképpen még hasznot is hajtanak, hiszen e természetes szelekció erősíti a vadállományt.
    El kellene végre fogadnunk, hogy mi is a természet része vagyunk és nem minden körülöttünk forog.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...