Oldalak

2012. május 22., kedd

Az év állatai és növénye (Animals and Plant of the Year)


Különböző hazai természetvédelmi szervezetek minden évben kiválasztanak egy-egy állat- és növényfajt, melyet az adott évben kampányokkal, szóróanyagokkal, programokkal fokozottan az érdeklődők figyelmének középpontjába kívánnak helyezni, hogy általuk is rávilágítsanak a természetvédelem fontosságára. Ilyenek voltak 2011-ben a széncinege, a leánykökörcsin és a hétpettyes katica.

2012-ben az év madarának az egerészölyvet (Buteo buteo) választották,

Egerészölyv (Buteo buteo)


az év vadvirága a tavaszi hérics (Adonis vernalis),
Tavaszi hérics (Adonis vernalis)

az év rovara pedig az imádkozó sáska (Mantis religiosa) lett.
Imádkozó sáska (Mantis religiosa)Imádkozó sáska (Mantis religiosa)

○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●

Verschiedene Naturschutzorganisationen wählen jedes Jahr eine Tier- und Pflanzenart aus, die sie im gegebenen Jahr mit Kampagnen und Programmen so vielen Menschen wie möglich besser vorstellen möchten um durch sie auf die Notwendigkeit des Naturschutzes besser aufmerksam machen zu können.
2011 waren diese Arten die Kohlmeise, der Marienkäfer und die Große Kuhschelle.
2012 hat man zum Vogel des Jahres den Mäusebussard, zum Insekt des Jahres die Gottesanbeterin und zur Wildblume des Jahres das Frühlings-Adonisröschen gewählt.

2 megjegyzés:

  1. Egerészölyvet fotóztam az idén, a héricsről azt hiszem már lekéstem és imádkozó sáskát még fotózhatok, eddig még úgysem volt szerencsém hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Az egerészölyves sorozatod valóban nagyon jó, csak gratulálni tudok hozzá. A hérics gondolom felétek még viszonylag gyakori, ha az idén le is maradtál róla ne bánkódj, jövőre biztosan lesz alkalom a fotózásra. Az imádkozó sáskás képek augusztusban készültek, addig még van idő :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...