Oldalak

2012. január 15., vasárnap

PUKZ

2012.01.15. Sopron

Ma ebéd előtt be kellett mennem a városba, ezért úgy döntöttem, hogy teszek egy rövid kitérőt a szeméttelep felé, hogy ránézzek a sirályokra. A telepen vasárnap lévén nem volt nagy jövés-menés, a madarak a szépen elegyengetett szemét között keresgéltek kaja után. Durván 4-500 sirály lehetett a telepen, ezek zöme viharsirály volt, köztük néhány tucat danka- és 15-20 nagy sirály. A szemét között mászkáló, civakodó, néha felröppenő csapatból szerencsémre sikerült kiszúrni egy sárga gyűrűs, második téli tollazatban lévő sztyeppi sirályt és egy alkalmas pillanatban még a kódot is le tudtam olvasni - PUKZ.
Idehaza a neten utánanéztem, elvileg a PUxx kódú jelölést lengyel gyűrűzők használták Ukrajnában, de majd a Gyűrűzőközpont kideríti az igazságot. :-)

Sztyeppi sirály (Larus cachinnans)
Sárga (yellow) PUKZ (digiscopig)
Sztyeppi sirály
Caspian Gull | Steppenmöwe
(Larus cachinnans)


○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●
I went today to the rubbish dump near Sopron, to check the gulls. There were approx 4-500 bird, mainly Common Gulls with a few dozen BHG-s and 15-20 large gulls. Between the birds I found fortunately a ringed Caspian Gull in 2nd winter plumage, marked with the yellow legring PUKZ.
At home I checked the code on the Net, in principle was the PUxx code used by Polish ringers in the Ukraine, but the Ringing Centre will find out the truth. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...